Oxiderade smycken

 

Tre nyanser av silver. En ring i vitt silver, en oxiderad och en som oxiderats och sedan använts utan att tas av på ungefär en månad.

Ganska ofta så oxiderar vi smycken vilket innebär att de blir mörkt grå, nästan svarta. Det är en ytlig reaktion i silvret som med tid nöts bort av friktion mot hud eller andra saker i runt omkring. En oxiderad yta på ett par örhängen håller sig till exempel mycket längre än på en ring då ringen slits mer eftersom den sitter på handen. Men att den slits behöver inte vara något dåligt. Där ytan är skyddad så kommer oxiden finnas kvar och ge liv till formen. Det bortslitna är ett resultat av att den användts och fått vara med. Och skulle man vilja så går det alltid att oxidera om.

 

4 svar på ”Oxiderade smycken”

    1. Ja det kan man göra på många sätt, silvret finns ju där under oxiden! du kan testa hushållssoda eller bakpulver i ett bad med aluminiumfolie och varmt vatten, du kan köpa silver dipp ..eller du kan komma till oss så kan vi hjälpa dig!

  1. Kan man ”permanenta” oxideringen på något sätt, helst på en del av ett smycke? Jag skulle gärna vilja ha ett kors med ljusa och mörka fält. Förlagan är målad i svart och vitt, men det vore väldigt fint med oxiderat och vitt silver istället.

    1. Hej. Oxider slits alltid, men en yta som är nedsäknt slits mycket mindre än det som står uppåt..ken det vara ett sätt att göra det här på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.