En fattning till en sten

Det gemensamma när man sätter fast en sten i ett smycke är att den på ett eller annat sätt smids fast i materialet. Det betyder att en lite mängd av den plastiska metallen trycks fast över stenen. Det finns många olika sätt att göra det här, men i det här inlägget tänker vi visa hur vi på LOD i olika sammanhang har gjort för att sätta en sten i en fattning!

En fattning är en separat del av ett smycke som är till för att hålla en sten på plats. Fattningens uppgift är att ge stenen ett läge där den vilar stabilt så att man sedan kan tycka över en kant eller en antal klor av metall och på så sätt säkra stenen i smycket. Fattningarnas form sätter bara vår hantverks skicklighet och formgivningsförmåga gränser för!

Nedan ser ni ett galleri med olika smycken där vi fattat stenar. Alla på LOD har sina egna former och idéer om fattningar, så väl klassiska som helt nyskapande. Där det finns namn på fattningstypen har vi skrivit ut dem. På så sätt blir det lättare för er att prata om vilken som är er favorit fattning!

 

2 svar på ”En fattning till en sten”

  1. Hej!
    Finns det möjlighet att beställa en fattning till en sten av dig? Aktuell sten skulle jag kunna posta till dig. Vad är det för prisbild, om uppdraget är möjligt?

    1. Hej!
      Förlåt ett sent svar här! LOD består ju av sex olika hantverkare och vi kan absolut göra ett sådant jobb åt dig. Jag rekommenderar att du kollar runt i sidan och väljer en av oss och skickar ett mail till den personen för ett fortsatt samarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.