Erik Tidäng på LOOT 2015

erik-tidang-loot-20155

Åter i Stockholm efter en dryg vecka i New York med många nya intryck. Både från staden men kanske framför allt från utställningen och de andra utställarna.

Utställningen förfogade över hela 3: våningsplanet på Museet. Alla utställare fick var sin monter att ställa ut sina arbeten i. Vissa hade plats för att hänga på vägg istället. Angela Fung från England och Ariane Hartmann från Tyskland var mina närmaste grannar. Från de nordiska länderna kom, förutom jag, Mette Laier från Danmark och Chao-Hsien Kuo Från Finnland. Alla arbeten som visades hade hög klass. Det var inspirerande att vara en del av denna utställning. Bilderna nedan visar en del av mina och de andras arbeten, för att se mer följ länken Museum of Arts and Design.

För alla som har vägarna förbi New York kan jag rekommendera MAD. Ett fint museum med intressanta och snyggt utformade utställningar.

Stort tack till konstnärsnämnden för hjälp att genomföra utställningen.
Stort tack till konstnärsnämnden för hjälp att genomföra utställningen.

Erik Tidäng på LOOT 2015En brosch av patinerad brons. Alla de arbeten som jag visade upp i New York är uppbyggda av likadana små element. På olika sätt har jag kombinerat dem för att få variation i föremålen.

erik-tidang-loot-201540Halsband av silver. Fler bilder av mina arbeten kan du hitta här.

angela fung 2 Slide Rings Web ImageRingar av titan med rörliga stenar. Angela Fung hade på ett raffinerat sätt och med stor precision tagit fram en serie smycken där stenarna satt löst utan att falla ur. Stenarna gled fram och åter i spår.

Website Image 1Mette Laier skapade kompositioner av silver, stenar och korall med stor känslighet.

Website Image AdamsonDebbie Adamson från Nya Zealand had gjort en serie smycken av gummi. Hon hade bearbetat gummi på ett fantastikt sätt så att man fick intrycket av att det var förkolnat trä.

Website Image GadanoFabiana Gadano från Argentina har sedan en tid tillbaka arbetat med att återvinna plastflaskor på olika sätt. Flaskorna visade sig vara betydligt mer värdefulla än panten.

Bygge av utställning Erik TidängBygge av utställningen.

Konstnarsnamnden-logga

Tack till konstnärsnämnden för genomförandet av detta projekt.

Ett svar på ”Erik Tidäng på LOOT 2015”

 1. Hej Erik
  Om du är intresserad av labbmedlemsskap (300kr) förutom årsmedlemsskap (200kr)
  så kommer det att vara nyckelutlämning nu på måndag kl 19 på Makerspace Drottning Kristinas väg 53.
  Det är rätt trassligt för organisationen att administrera nyckelutlämningen så det brukar vara pinsamt långt mellan varven…
  Om du vill bli visad runt så har jag möjlihet att göra det i morgon vid 18-tiden men behöver i då fall få svar.
  Hälsning Harriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.