Kulturnatten! LOD + Farang = X

LOD + Farang = X . Utställning med silver föremål tillverkde av smederna på Galleri LOD som förhåller sig till smaker skapade av resturang Farang.
Under Kulturnatten visar vi utställningen LOD + Farang = X . Nytillverkade silver föremål som förhåller sig till smaker skapade av restaurang Farang.

LOD + Farang = X.

Under kulturnatten bjuds besökaren in på Galleri LOD på Norra Agnegatan 40 för att smaka på en av Farangs spännande rätter med våra specialtillverkade ätredskap.

LOD deltar i Kulturnatt Stockholm den 22/4 18.00-24.00

LODs medlemmar, plus vår inneboende Emmeli Holm, har tillverkat ätverktyg för servering av en av restaurang Farangs rätter. 10 verktyg var blir 60 ätverktyg av silver och andra material som ni besökare i Galleriet kommer att få prova tillsammans med smakerna från Farang!

Maträtten som ni kommer få ett smakprov av hos oss på Galleri LOD är en populär rätt på restaurang Farang där den brukar finnas på menyn i olika tappningar. En Satay med grillad kyckling, rostade jordnötter, kokosgrädde och citrongräs. Mer om restaurangen kan ni läsa HÄR!

Första uppdukningen sker kl. 19.00 och den andra kl. 21.00.

I mån av möjlighet fyller vi på, men om ni vill vara säkra på att få delta i själva ätandet är det säkrast att komma vid de här tiderna!

Kulturnatten! LOD+ Farang Anna Nordströms skisser och påbörjade föremål. Fiskebåtarnas förstäv och skrov blir till skedar som samtidigt är små fat av silver.
Anna Nordströms skisser och påbörjade föremål. Förstäv och skrov av longtail-båtar blir till skedar som samtidigt är små fat av silver.

Hur blir saker till?

Utställningen är samtidigt ett fönster in i processen med att ta fram och tillverka ett nytt föremål. Hur går det egentligen till? Hur får en konsthantverkare sina idéer?

Den här gången började vi med att själva smaka på maten för att hitta inspiration till föremålen. Hur förhåller sig smak och konsistens till form? Vilka minnen och associationer får vi av dem och hur översätter vi dem till föremål?

LOD+ Farang = X Petronellas fat tillverkade av silver i form av lotus blad.
Petronellas fat tillverkade av silver i form av lotusblad. ”Ett minne från när jag gjorde en uppsats om dekorativa metalltekniker i SIDA regi. Smakerna förflyttade mig till en kväll på en restaurang som låg mitt i en lotusdamm. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.