Stenar – vårutställning på Galleri LOD!

Stenar - vårutställning på Galleri LOD! Petronellas silvervas som ser ut som en sten förgyller vårfikat i bersån. Den består av ett skal av patinerat silver med små hål för vatten och växter.
Petronellas silvervas som ser ut som en sten förgyller vårfikat i bersån. Den består av ett skal av patinerat silver med små hål för vatten och växter.

STENAR

Starka tunga och vackra. Alla fantastiska former och färger. Glittriga och matta, stora och små.

Välkommen på vernissage Lördag den 21 maj kl 12-16!

LODs vårutsällning sätter fokus på samspelet mellan metall och sten. Inför den här utställningen har vi arbetat med att foga samman stenar och metaller, både rent fysiskt och i former och idéer. Ibland ger stenar våra smycken färg och lyster, ibland lånar de oss formen till våra föremål.

Stenar - vårutställning på Galleri LOD! Annas ljuslyktor med gjutna silverstenar kan lysa upp en hel fest
Annas ljuslyktor med gjutna silverstenar kan lysa upp en hel fest.

Att gjuta stenar

Närstan allt du hittar hos oss på LOD är tillverkat på plast. Att det går att göra så mycket på en så liten yta fortsätter ständigt att förvåna oss. Till den här utställningen har Anna Nordström arbetet med att sandgjuta i en teknik som kallas för Delft Clay. (Mer om den tekniken kan du läsa HÄR!) Former av sten har blivit både ljuslycktor och smycken i vitt och oxiderat silver.

Stenar - vårutställning på Galleri LOD! Pernillas ring med stor bergkristall kan bli det där minnet som går i arv i generationer.
Pernillas ring med stor bergkristall kan bli det där minnet som går i arv i generationer.

Att fatta stenar

Att fatta en sten innebär att den smids fast i materialet. En lite mängd av den plastiska metallen trycks på ett eller annat sätt fast över stenen. Pernilla Sylwans nya ringa tar tekniken vidare in i ett nytt och spännande uttryck.

Stenar på LOD

Som vanligt bjuder vi på cider från Riktig Cider och finns på plats för att berätta mer om våra smycken och föremål. Passa på att titta i våra skåp och lådor, på LOD finns som vanligt både smycken och föremål att förälska sig i . Kanske hittar du en present som passar till någon av vårens alla högtider?

Utställningen pågår till den 30 juni, sedan stänger vi för sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.