LOD öppnar och välkomnar Albin Josephson!

En ljusstake av Albin Josephson som kan användas för att berätta din personliga historia. Brons och mässing. LOD öppnar och välkomnar Albin Josephson!
En ljusstake av Albin Josephson som kan användas för att berätta din personliga historia. Brons och mässing.

LOD öppnar och…

Från och med i morgon, tisdagen den  9/1, har vi öppet som vanligt!

Tisdag–fredag 11–18
Lördag 11–15

Du är som alltid välkommen in till oss med allt från omarbetningar till att hitta perfekta presenter. Eller för att njuta av smycken och korpus i utställningar och lådor.

Vi välkomnar Albin Josephson som ny medlem!

Från och med i morgon hittar ni också smycken och föremål av Albin Josephson hos Galleri LOD. Albin kommer till oss direkt från Konstfack där han just tagit sin kandidatexamen på Ädellab, linjen för smycken och corpus. Innan konstfack gick han Nyckelviksskolans metallinje och han har varit en aktiv utställare som synts på många platser i Sverige de senaste åren.

Albin tillverkar gärna både korpus och smycken och känns som ett perfekt komplement till det galleri LOD har att erbjuda. Det är en stor glädje för oss att välkomna honom som ny medlem och vi ser fram emot att ta del av hans kunskaper och få hans sällskap!

Så här skriver Albin om sin examensutställning Modus Operandi;

”Jag fängslas av att jämföra ägande av objekt med ägande av den egna identiteten. Att spegla sig i ett fysiskt objekt som är påtagligt närvarande då identiteten känns hal, svårgripbar och utan ramar. Jag gillar att blanda samtida och historiska symboler och ornament, för att förmedla en känsla av arvets påverkan på samtiden.”

”Mitt examensarbete utgår ifrån skapandet av ett modulärt system för att montera en ljusstake, som syftar till att berätta din personliga historia – både bakåt och framåt i tiden. Ett modulärt bruksobjekt, vars funktion är att inbjuda till introspektion. Som en avgränsning använder jag mig av traditionella material såsom brons och mässing. Utöver detta inkorporerar jag samtida, eller på något sätt ”malplacerade” symboler och tekniker, för att skapa spänning mellan tradition och samtida identitetsmarkörer.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.