”Mina Instrument” utställning med Emmeli Holm

"Mina Instrument" utställning med Emmeli Holm

Lod Metallformgivning på Kungsholmen fylls med form, färg och klingande toner när guldsmeden Emmeli Holm ställer ut sitt examensarbete Mina Instrument den 19 mars till den 4 aprill. 

Välkommen på Vernissage på LOD lördagen den 19/3 12 – 16

Så här skriver Emmeli om sitt arbete inför utställningen;

”Jag har alltid älskat musik och fascinerats av hur känslor och budskap kan förmedlas med hjälp av ljud. Jag har däremot inte haft tålamodet till att lära mig spela mer än några ackord på en ukulele eller några takter på trummor. Tålamodet har jag istället hittat i arbetet med metall. Så jag tänkte att jag kan skapa mina egna instrument! Då finns det inte några krav eller regler för hur det ska låta.”

Smycken som kan skapa toner och ljud. 

Emmeli har under sitt examens arbete kombinerat sina två passioner, musik och metallformgivning. Detta ledde till en spännande resa där hon utforskade hur de ädelmetaller hon kommit att älska även kunde producera intressanta ljud. Slutprodukten blev smycken som inte bara är vackra att bära, utan också kan skapa toner och ljud. 

Emmeli har varit lärling hos oss på Lod i 100 veckor. Det har varit fantastiskt att få ta del av hennes utveckling och lärande. Hennes skicklighet och säkra känsla för materialet kombinerat med hennes eget sätt att se på form och funktion har varit en glädje att uppleva. Hon har lärt sig det vi kan och nu börjar hon ge tillbaka till oss av sitt eget kunnande. Vi är stolta över att få avsluta den här perioden med att visa upp hennes fantastiska examens arbete i den här utställningen.

”Att få undersöka funktionen, ljud, tillsammans med former väckte en lekfullhet. Slutresultatet blev tre bärbara instrument. En kombination mellan smycken och musik.”

Utställningen pågår tom 2/4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.