SIGNUM –Välkommen Judit Fritz!

SIGNUM –Välkommen Judit Fritz! Fragila kristaller skapade från tårvätskans mineraler, färgade av metallisk närvaro.
Ädelstenar utvunna från mineraler av mänskliga tårar och svett har kristalliserats tillsammans med nanometaller och oxider. Dessa genererar en färgskala som visar på en ständigt pågående kommunikation mellan kropp och objekt. Verket är en del av Judits masterexamen från Konstfack och kommer att visas i utställningen ”SIGNUM –Välkommen Judit Fritz!”

Välkommen till LOD Judit!

Som vi berättade i förra inlägget har Galleri LOD har fått en ny medlem! Hennes verk kommer att visas i utställningen ”SIGNUM –Välkommen Judit Fritz!” som har vernissage på galleri LOD den 2/9! Var med på vernissagen och ge henne att varmt välkommnande!

Välkommna på vernisage! Galleri LOD den 2/9 mellan 12-16.

I Judit Fritz praktik är smycke och korpus metoder för självutforskande. Vare sig verken uppträder som hybrider av protester och laboratorieutrustning, eller som små ansamlingar av mineral i olika faser av omvandling, kan en skönja en dissektion av den mänskliga kroppens förutfattade tillika möjliga tillstånd.

Judit hittar sin inspiration i tidig vetenskap och spekulativt tänkande, och kombinerar detta med naturvetenskap och futurism. Något som placerar hennes arbete i ett brus mellan fantasi och verklighet och skapar en plats där dessa stadier är sammanlänkade snarare än motsatser.

Den mänskliga kroppen har en stark närvaro i Judits arbete, och är utforskad för sin roll i ett större maskineri av ämnen i rörelse. Här möter det köttsliga och det organiska det automatiserade och konstanta. Detta syns bland annat i hennes fragila kristaller skapade från tårvätskans mineraler, vilka färgats av metallisk närvaro. Något som visar hur elektricitet går som en fundamental kraft genom känslor till rost, och genom levande till stumt material. 

En konstant kommunikation mellan subjekt och objekt.

Utställningen pågår till och med den 23/9

SIGNUM –Välkommen Judit Fritz! Verk av Judit Fritz. ur "Body Electric" som  söker bortom det förutfattade ramverket för den mänskliga kroppen och porträtterar det poetiska i att vara ett köttsligt komplext maskineri.
Verk av Judit Fritz. ur ”Body Electric” som  söker bortom det förutfattade ramverket för den mänskliga kroppen och porträtterar det poetiska i att vara ett köttsligt komplext maskineri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.