Elin Hedberg, snart på LOD!

Elin Hedberg, snart på LOD!  Utställningen "Motståndskraft"  visas 12-25/11  på Galleri LOD.  "Jag drar silvret till en form och ger det en riktning."
Elin Hedberg, snart på LOD! Utställningen ”Motståndskraft” visas 12-25/11 . ”Jag drar silvret till en form och ger det en riktning.”

Elin Hedberg visar snart utställningen ”Motståndskraft” på Galleri LOD!

Välkomna på vernissage lördagen den 11/11 mellan 11-16

Elin tog sin mastersexamen i ”Medium og materialbasert kunst, Kunst og håndverk” på Kunsthøgskolen i Oslo år 2013 och har sedan dess varit mycket aktiv med en mängd utställningar främst i Sverige och Norge. Hon arbetar i huvudsak med metall som hon smider till former som påminner om bruksobjekt. Under arbetet förändrar hon formerna för att göra dem mer levande och ofta tar hon in trä eller andra material som en kontrast till silvret.

Utställningen genomför med stöd av Bengt Julins Stiftelse. Vi tackar för möjligheten det ger oss!

Så här skriver Elin om föremålen i utställningen ”Motståndskraft”

Inspiration hittar jag i det som växer och är i förändring från dag till dag och år till år. Träd som långsamt sjunker ned mot backen, på väg till att falla, men som får stöd för att kunna växa vidare uppåt. Träd som omsluter andra material när det växer sig större eller som formas av hjälpen det har fått för att hålla sig uppe.

Under mitt arbete tänker jag på hur mina metallskulpturer skulle påverkas om de fick samma stöd eller motstånd och hur silvret skulle växa vidare tillsammans med träet. Motståndet som träet ger sätter ibland spår i metallen, samtidigt som det ger en ny förutsättning för silvret att växa vidare till en annan form. Andra gånger är det träet som håller silvret uppe och stoppar det från att falla eller en tråd som stramar till och drar silvret till en form och ger det en riktning.

Utställningen pågår till och med den 25/11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.